Yhteystiedot

AK-RA talosuunnittelu

0407456023
www.akratalosuunnittelu.fi
anu.kupila(a)akratalosuunnittelu.fi

Woodshop

Alla olevasta linkistä voit tutustua Woodshop -nettikauppaan, joka tarjoaa kattoristikoita, precut -runkotolppia ja muuta rakentamiseen tarvittavaa puutavaraa.

Mistä lähteä liikkeelle?

Suunnittelun lähtökohtana on sinun tarpeesi ja rakentamiseen kohdistuvat lait ja määräykset sekä tontin ominaisuudet.

Haaveile

Ensimmäisenä listaa mitä kaikkea haluaisit taloosi. Kerää kuvia lehdistä, ideoi, haaveile. Tässä vaiheessa ei vielä kannata rajoittaa liikaa, haaveet eivät maksa. Käy katselemassa tuttavien taloja, kysele heiltä mitä he haluaisivat tehdä toisin.

Tarpeet

Kuinka suuren talon haluat, montako kerrosta ja montako huonetta. Minkälainen ulkonäkö, perinteinen vai moderni? Mieti harrastuksia, erityistarpeita tai mitä tulevaisuuden haaveita haluat rakennuksen palvelevan. Missä kuivaat pyykit, missä peset koiran tassut, tarvitko kotitoimiston.

Tutustu

Tutustu tonttisi tietoihin tai alueeseen johon haluat rakentaa. Asemakaava ja rakennustapaohje rajoittavat esimerkiksi kattokaltevuutta, kerroslukua ja väritystä. Käytettävissä oleva rakennusten maksimikerrosala on yleensä määrätty ja myös talon sijoituspaikka on yhtenäisen maiseman saavuttamiseksi ennalta rajoitettu.

Perusasiat

Lämmitysmuoto, ilmanvaihto, tulisija/leivinuuni/puuliesi, puu-/sähkösauna, autotalli

Vesi- ja viemäriliittymät tontilla, sähköliittymä

Rakennuksen tulee täyttää joukko määräyksiä kuten turvallisuus, esteettömyys ja paloturvallisuus. Näistä asioista minä huolehdin suunnittelun aikana.

Suunnitelma konkretisoituu

Ota yhteyttä minuun. Pidetään alkupalaveri. Ennen varsinaisen suunnittelun aloittamista sovitaan hinta ja tehdään suunnittelusopimus. Rakennushankkeesi on valmis alkamaan.

Hiotaan, tiivistetään ja muokataan haaveesi toteuttamiskelpoiseksi lakien, määräysten, rahan, tekniikan ja haaveiden rajaamassa tilassa.